Omgeving

Groene Kathedraal en Kathedralen bos:

Het atelier ligt vlak naast het Kathedralenpad. Aan het einde van dit pad vind je de “Groene Kathedraal”. Het is een levensgrote replica van de kathedraal van de Franse stad Reims. De kathedraal is alleen niet gemaakt van steen, maar van Italiaanse populieren. Kunstenaar Marinus Boezem gebruikte voor dit stuk landschapskunst in 1987, 178 Italiaanse populieren om de vorm van de kathedraal na te bouwen. Hiernaast is in 1990 een ‘contra-kathedraal’ gemaakt: dezelfde plattegrond, maar dan als een open grasveld omzoomd door een hoge wand van beukenbomen.

De Groene Kathedraal ligt in het Kathedralen bos, een prachtig gevarieerd bos waar je heerlijk kunt wandelen. 

Cirkelbos:

Aan de andere kant van de Hoge Vaart ligt het Cirkelbos. Verspreid over het Cirkelbos ligt het Museumbos, dat bestaat uit 10 “boskamers” hierin liggen verschillende landschapskunstwerken. De gemeente Almere is bezig een fiets- en voetgangersbrug te realiseren over de Hoge Vaart. Doordat de fiets- en voetgangersbrug over de Hoge Vaart heengaat, ontstaat een verbinding tussen het Cirkelbos aan de zijde van Stichtsekant en het Kathedralenbos aan de zijde van het in ontwikkeling zijnde stadsdeel Oosterwold. Deze verbinding vergroot het fietspadennetwerk voor de inwoners van Almere en biedt de recreatieve wandelaar een nieuwe route langs de bijzondere plekken in de buurt.

De Kemphaan:

Stadslandgoed de Kemphaan is een park in Almere dat bestaat uit diverse natuurinitiatieven, waaronder een boerderij, een wandelgebied, een natuur-informatiecentrum en parklandschappen, en een heus Dieren Park “Almere Jungle”. Het is een heerlijke omgeving voor jong en oud! Met klimbos en prachtige wandelpaden. Op zaterdag ochtend is er bij de Stadsboer een Boerenmarkt, waar je heerlijke biologische producten kunt kopen.

Nieuw in de Webshop