Over

Het atelier is in 2003 ontstaan (toen nog als Edelsmid Jillian) vanuit de passie van Jill de Vries voor de oude ambacht van het goudsmeden, waar ze in 2002 haar meesterteken voor haalde. In 2007 tijdens een workshop pottenbakken raakten ze echter geheel in de ban hiervan en heeft deze ambacht inmiddels volledig opgepakt en samengevoegd met haar vakmanschap als goudsmid. Naast het keramiek werkt ze graag met allerlei andere materialen en geeft hier regelmatig workshops in. Kortom, een bezig bijtje dat altijd in de weer is met haar handen en deze passie graag deelt met andere.

De nieuwe naam van het atelier (De ambachtelijke korf) is in 2017 geboren nadat Jill en haar echtgenoot Erik Hoekstra samen met hun drie kinderen besloten in 2016 het grote avontuur genaamd “Almere Oosterwold” aan te gaan.

Op een unieke plek met een prachtige kans om het atelier verder tot bloei te laten komen. Een groen en agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde, waar de gebiedsinrichting geheel aan de initiatieven wordt overgelaten. In het voorjaar van 2018 was het eindelijk zover en konden ze gaan beginnen met de bouw van hun nieuwe thuis. Er is ondertussen flink gewerkt aan de aanleg van de tuin, het huis en het atelier en is iedereen van harte welkom eens te komen kijken onder het genot van een kopje thee of een kop koffie.

Nieuw in de Webshop