De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Boek en papier maken

Deze uitgebreide cursus bestaat uit drie lessen en vergt wat thuiswerk.

Je leert zelf op een handige manier papier te maken, een boek te binden en maakt je eigen kaft van keramiek!


We beginnen de eerste les met een kaft van keramiek te maken. Je kunt de kaft versieren met verschillende stempels en bijzondere technieken welke hier in het atelier aanwezig zijn. Hierna zullen we de kaft laten drogen en wordt hij de eerste keer gestookt.

Tijdens de tweede les krijg je uitleg over het boekbinden, we starten samen alvast met de eerste katernen, thuis maak je het binden verder af. Na de uitleg van het boekbinden gaan we de kaft glazuren. Er is keuze uit heel veel kleuren en soorten glazuur. Na deze les gaat de kaft voor de tweede keer de oven in. 

Bij de derde les gaan we aan de slag met papier. We gaan papierscheppen en we gaan de boekjes samen in elkaar zetten. Er zullen verschillende materialen aanwezig zijn waarmee je je boek verder kunt versieren en af kunt werken. 


Je gaat naar huis met een prachtig handgemaakt boek.
Kort samengevat:

  • In ca 3 lessen leer je papier te maken en versieren, ga je boekbinden, maak je een kaft van keramiek en zullen we het geheel samen in elkaar gaan zetten.
  • Incl. alle materialen, koffie, thee, naslag zodat je thuis verder kunt en een bijzonder papier recept wat je thuis kunt uitproberen. 
  • Kosten 165,– euro per persoon (De workshop gaat door bij min. 4 pers. Bij te weinig animo zal er een alternatieve datum worden aangeboden of het bedrag geretourneerd)
Boek en papier maken

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.