Eco-printen en natuurlijke kleurstoffen maken

Tijdens deze cursus gaan we Eco printen en een verfbad maken met natuurlijke materialen.

Eco-printen is een druk of print techniek met o.a. plant materiaal. Voor mij is het een “magisch” ambacht, en iedere keer sta ik versteld van de mogelijkheden en de resultaten. Naast het eco-printen leer je ook een beits en verfbad te maken van natuurlijke materialen, waar we de geprinte stof mee kunnen kleuren.


Hoe ziet de dag eruit:

We maken een wandeling door het naastgelegen bos waar er uitleg en leuke weetjes over de planten en hun verf kwaliteiten worden gegeven. We zullen verschillende ecoprints gaan maken. In de middag zal er een heerlijke lunch klaar staan en is er tijd om even een rondje door de verf en kruiden tuin te maken. Na de lunch gaan we een verfbad maken met planten en bloemen uit de verftuin, ook zal er het een en ander verteld worden over de geschiedenis van het verven met planten en ga je naar huis met je eigen gemaakte en geverfde eco-prints.


Kort samengevat:

  • Deze workshop wordt in het weekend gegeven
  • We starten om 11:00 uur en zullen de dag rond 16:30 afsluiten
  • Inclusief alle materialen, reader, koffie, thee een uitgebreide lunch en een drankje ter afsluiting
  • 89,- per persoon (De workshop gaat door bij min. 4 pers. Bij te weinig animo zal er een alternatieve datum worden aangeboden of het bedrag geretourneerd)
Eco-printen en natuurlijke kleurstoffen maken

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.