Cursus Keramiek

We merken dat er erg veel vraag is naar gerichte, maar ook gezellige, keramiek les. En we zijn dan ook verheugd om te vertellen dat we dit jaar starten met een volwaardige keramiek cursus in Almere, het open atelier komt hierbij te vervallen.

We starten met een blok van 10 lessen, verdeeld over het jaar zullen er drie blokken aan worden geboden, waar men zich per blok voor kan opgeven. Cursisten die naar een volgend blok willen doorstromen krijgen altijd voorrang.

De lessen in deze keramiek cursus worden gegeven in een sfeervolle ruimte, namelijk in ons eigen atelier. De groepen houden we klein en bestaan uit niet meer dan 6 personen, dit zodat er genoeg individuele aandacht en begeleiding kan worden gegeven aan iedereen. Er is geen ervaring nodig iedereen werkt op zijn eigen niveau en eigen tempo.

Tijdens de lessen kan er gebruik worden gemaakt van al het gereedschap en de mallen, er is keus uit meer dan 100 soorten glazuur, zoals aardewerk, steengoed en effect glazuren. Je mag vrij werken, maar er worden regelmatig leuke opdrachten uitgedeeld waar je indien gewenst aan mee kunt doen.

Ook zullen er tussendoor speciale (effect) glazuur lessen worden gegeven en kan men aan de gang met transfers en silkscreens (bijzondere versiering's technieken). Aan het einde van de cursus hebben we een leuke verrassing voor jullie, wij gaan dan namelijk met de groep een bijzondere Raku stook doen! Op deze dag sluiten we de cursus af onder het genot van een drankje en de warmte van de Raku oven en kan er eventueel niet afgekregen werk worden afgegluurd.


N.B. Wij maken geen gebruik van draaischijven! Alles wordt hier met de hand of met mallen opgebouwd. De lessen worden gegeven op dinsdag ochtend of woensdag avond:

Cursus data:

Dinsdag groep: van 10:30 uur tot 13:00 uur

5, 12, (19de geen les ivm herfstvakantie) 26 okt 2, 9, 16, 23, 30 nov 7, 14 dec

(de laatste les, zal iets later starten ivm de Raku oven opwarmen, ook kunnen we misschien iets uitlopen)


Woensdag groep: van 19:00 uur tot 21:30 uur

6, 13, (20 de geen les ivm herfstvakantie) 27 okt 3, 10, 17, 24 nov 1, 8, 15 dec

De lessen duren 2,5 uur, de laatste 10 minuten worden gebruikt om op te ruimen en de eigen werkplek schoon te maken.


(De laatste 10 minuten van een les worden gebruikt om op te ruimen en de eigen werkplek schoon te maken)


Kosten: 

- 10 lessen 225,-


Alle lessen zijn incl. BTW, klei, koffie thee en gebruik van het gereedschap. Voor het stoken en glazuur vragen wij een vergoeding, dit omdat de ene persoon sneller en/of groter werkt dan de andere persoon en daarom meer werk te bakken heeft dan de ander. Dit bedrag verschilt per werkstuk en wordt berekend op gewicht. Bij extra groot werk wordt er een additioneel klei prijs gerekend, dit is altijd in overleg.


Inschrijven kan gemakkelijk via onze webshop.


Als je je inschrijft voor de cursus ga je als koper/cursist akkoord met onze algemene voorwaarden. Lees deze even door om misverstanden ter voorkomen.We hopen dat de algemene voorwaarden duidelijk zijn, voor vragen neem even contact met ons op.
Kort samengevat:


  • Wat leer je: met verschillende klei technieken te werken zoals; plakken, mallen, hand opbouw.
  • Versiering's technieken: met aarde, steengoed en effect glazuren, silkscreens en transfers.
  • De laatste les doen we een Raku stook!
  • Kleine groepen, niet meer dan 6 personen
  • 10 lessen 225,-
  • incl. btw, klei, koffie thee en gebruik van het gereedschap

Workshop reserveren

woensdag 6 oktober 2021
Uitverkocht. Neem contact op voor andere mogelijkheden.

Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.