Iets anders..

Soms worden er ook uitstapjes gemaakt om met andere materialen te werken, zoals papier, stof of kruiden…

Stempel maken

Hoe leuk is dat, je eigen stempel maken!

Bij deze nieuwe workshop maak je je eigen stempel, welke je perfect kunt gebruiken tijdens het werken met klei. Je kunt de stempel natuurlijk ook gebruiken op papier voor een persoonlijke noot. Er wordt gewerkt met linoleum en speciaal guts gereedschap. Na de workshop is er de mogelijkheid om het guts setje met 15% korting aan te schaffen, zodat je thuis lekker verder kunt.

Papier maken

Doordat deze bijzondere workshop uit te breiden is met een vervolg workshop om zelf een boekje te maken, is het uiteindelijke geheel meer een cursus dan een workshop te noemen. Maar voor het gemak noemen we ze maar gewoon workshops.

Tijdens deze workshop “Papier Maken” maak je je eigen papier.

Het papier wordt op zo’n manier gemaakt dat je thuis makkelijk verder kunt, zonder teveel rotzooi en papier pulp. Je kunt het versieren met verschillende materialen zoals bladeren, bloemen, stukjes stof of ander materiaal. We zorgen van te voren voor voldoende versierings materialen, maar we gaan ook nog even het bos in met zijn alle om zelf organisch materiaal te zoeken, welke we weer terug in het atelier op een snelle manier zullen drogen. Daarnaast brengen we meteen even een bezoekje aan de Groene Kathedraal iets verderop.

Lees verder

Maak je eigen boek

Dit een een vervolg workshop voor diegene die hebben mee gedaan met de workshop “papier maken”.

Deze workshop bestaat uit twee dagdelen en vergt wat thuiswerk. Je leert boekbinden en gaat je eigen kaft maken van klei, je kunt de kaft versieren met verschillende gereedschappen, stempels en andere technieken.

Hierna zal de kaft moeten drogen en wordt hij gestookt. Na deze biscuit stook, zal hij door ons worden geglazuurd in je eigen gewenste kleur (keuzen uit meer dan 100 kleuren!) wanneer hij voor een tweede keer de oven in gaat.

Lees verder