Zilverklei "Van klei tot sieraad"

Tijdens deze workshop gaan we werken met het bijzondere zilverklei.


Het sterling zilver (wat men bijvoorbeeld in de juwelier koopt) heeft een legering van zilver en koper, waardoor het over het algemeen wat harder en steviger is dan zilverklei. Net als bij het bronsklei zit er in het zilverklei een organisch bindmiddel met water wat na het bakken verbrand en verdampt. Waardoor je 99,9 % puur fijn zilver overhoudt. Na het bakken kun je het materiaal gewoon behandelen als sterling zilver, je kunt het vijlen, zagen, schuren, frezen, polijsten, solderen noem maar op. Je kunt er net als gewone chamotte klei van alles mee doen, boetseren, werken met rollen, je zou er in principe zelfs mee kunnen draaien op een pottenbakkersschijf. Maar als dit klei opdroogt, is er een groot verschil tussen metaal en chamotte klei, het wordt namelijk zo hard als gips waardoor je er nog veel meer mee kunt doen. Terwijl chamotte klei uiterst breekbaar is na droging!

Het verschil tussen zilverklei en bronsklei is vooral de prijs. Zilverklei is erg kostbaar en als je hier zelf mee aan de slag gaat zul je merken dat je heel zuinig en precies gaat werken. Een ander verschil is dat zilverklei vrij makkelijk te bakken is, je kunt dit doen met een gas brander(tje) of in de klei oven.


We maken een hanger van 10 gram zilverklei en als dit is gewenst gebruik van een zirkonia, je krijgt uitleg over de verschillende decoratie technieken, over het afbakken en het afwerken. Ook leg ik tijdens deze workshop uit hoe je een voorbeeld kunt maken van een ander goedkoper soort klei, zodat je leert hol te werken en zo min mogelijk materiaal verlies hebt.

Omdat het zo’n fijn materiaal is zul je merken dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt om zelf een uniek en mooi sieraad te maken. Bovendien kun je de hanger na de workshop meteen mee naar huis nemen.


Klik hier voor het actuele aanbod


Kort samengevat:

  • In ca 2,5 uur maak je je eigen hanger
  • Inclusief 10 gram zilverklei, goodiebag met o.a. zirkonia, uitleg voor als je thuis aan de slag wilt, afbakken van het werk en koffie/thee
  • Kosten € 75,- euro per persoon (De workshop gaat door bij min. 4 pers. Bij te weinig animo zal er een alternatieve datum worden aangeboden of het bedrag geretourneerd)
Zilverklei "Van klei tot sieraad"

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.