Zandpendels Groot


Uitverkocht
Met een magisch randje Zandpendels Groot

Zandpendels Groot

75,-
-Uitverkocht-
Neem contact op voor andere mogelijkheden

De naam zegt het al, deze pendel is extra groot! Het bord is groter en de draden zijn extra lang.

Men legt op de schaal (fijn) zand en strijkt dit glad, doordat de pendel gaat bewegen ontstaan er bijzondere patronen of mandala’s in het zand. De zandpendel werkt erg rustgevend, en is een bijzonder object om in huis op te hangen of op een veranda in de tuin.

De schaal is met de hand gemaakt en versierd met verschillende patronen. Hierna is de schaal twee keer gestookt en voorzien van verschillende soorten glazuur. Als de schaal klaar is, wordt deze samen met een pendel bevestigd d.m.v. sterk ijzerdraad en afgewerkt met verschillende soorten kralen.


Afmeting schaal: +/- 24 a 28 cm doorsnede en hangt aan extra lange lijnen.


De zandpendel bestaat al honderden jaren. Dit bijzondere instrument is ontstaan ergens rondom de Solomon eilanden in de Stille oceaan. Het was de kunst om de borden of schalen waar het zand in wordt gelegd te maken uit een stuk boomstam. Hoe vlakker de schaal, hoe mooier de mandala tekeningen in het zand. De pendel zelf werd ook gemaakt uit een stuk hout, of steen. Men geloofd daar dat de pendel gaat bewegen doordat de overledenen fluisteren of door trillingen van de aarde en hierdoor de pendel gaat bewegen. Ieder patroon heeft een eigen betekenis en kan variëren van ronde tot vierkanten vormen…

75,-
-Uitverkocht-
Neem contact op voor andere mogelijkheden