De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Boek

"Kleurboek" Maak met natuurlijke materialen je eigen verf, inkt, krijt en meer...

Door: Jill de Vries ISBN: 9789090363134


Volgend jaar bestaat ons atelier 20 jaar! Rede voor een feestje met een bijzonder product.

Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het schrijven van een boek. Niet zomaar een boek! Dit boek is ontstaan door onze verfplanten.

Ik besloot om tijdens één van de eerste lockdowns alle verfrecepten op te gaan schrijven voor cursisten. Inclusief mooie foto's en leuke tips. Dit vond ik zo leuk om te doen dat er al snel een aantal hoofdstukken volgde. Van het één kwam het ander en langsaam aan ontstond er een prachtig boek. Niet met alleen een rijke inhoudt, maar een mooi product op zich. 

Nadat Erik en ik een drukker spraken die enthousiast reageerde op het onderwerp, besloten we er helemaal voor te gaan. Ik ga een boek schrijven!


Over het boek:

Ik laat je graag van begin tot eind zien hoe je van planten en hun kleurstoffen, inkt, maar ook (lak)pigment kunt maken! Een ambacht die bijna nergens meer is terug te vinden. Ik laat zien waar je aardepigmenten kunt verzamelen en hoe je deze filtert. Vervolgens gaan we met al deze natuurlijke pigmenten, verf, pastelkrijt en waskrijt maken. 

Ik vertel wat over de geschiedens van verschillende schildertechnieken. De ingrediënten van bindmiddelen komen aan bod. We maken kozopapier van bast. En als bonus laat ik je zien hoe je prachtige eco-prints kunt maken op papier. 


Kortom het is een mooi uitgebreid boek geworden van 340 pagina's, een lekkere dikkerd! Met veel foto's en duidelijke uitleg. Krasvaste hardcover kaft met linnenrug en leeslintje.


Om het boek te kunnen drukken zijn we begin juni gestart met een crowdfunding. Deze was al binnen twee weken geslaagd, wat een mijlpaal! Inmiddels ligt het boek in de winkel en is hij te bestellen via onze webshopBoek

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.