Boek

Verfboek door Jill de Vries

Doordat we tijdens de corona periode geen lessen mochten geven ontstond er opeens heel veel tijd voor andere dingen.

Ik besloot om alle verfrecepten eens netjes uit te gaan schrijven voor cursisten, maar dit was zo leuk en ging zo vanzelf dat er al snel een aantal hoofdstukken ontstonden. Van het een kwam het ander en nadat we een drukker spraken die meteen enthousiast reageerde op het onderwerp besloten we er een heel boek van te maken.

Het boek is nog in volle ontwikkeling, ik wil graag van begin tot eind laten zien hoe je van o.a. planten en hun kleurstoffen pigment kunt maken, om met deze pigmenten vervolgens verf en krijtjes te maken. De ingrediĆ«nten van verschillende soorten bindmiddelen komen aan bod, maar ook natuurlijke aard en mineraal pigmenten. Ik laat zien hoe je van verschillende natuurlijke materialen inkt maakt, en hoe je van plant materiaal papier kunt maken. 

Kortom het zal een heel uitgebreid boek worden met veel foto's en duidelijke uitleg. Ondertussen zijn we druk in gesprek met de drukker en gaan we bedenken of we het zelf uit gaan geven of door een uitgeverij. Binnenkort starten we met een crowd-funding om de eerste druk te kunnen financieren, mocht je interesse hebben en op de hoogte gehouden willen worden neem dan contact met ons op.Boek

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.