De voorverkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel op 'voordekunst',
klik hier!

Boek

"Kleurboek" Maak met natuurlijke materialen je eigen verf, inkt, krijt en meer...

Door: Jill de Vries


Volgend jaar bestaat ons atelier 20 jaar! Rede voor een feestje met een bijzonder product.

Het afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest met het schrijven van een boek. Niet zomaar een boek! Dit boek is ontstaan door ons stadslandbouw product, onze verfplanten.

Ik besloot om tijdens één van de eerste lockdowns alle verfrecepten op te gaan schrijven voor cursisten. Inclusief mooie foto's en leuke tips. Dit vond ik zo leuk om te doen dat er al snel een aantal hoofdstukken volgde. Van het één kwam het ander en langsaam aan ontstond er een prachtig boek. Niet met alleen een rijke inhoudt, maar een mooi product op zich. 

Nadat Erik en ik een drukker spraken die enthousiast reageerde op het onderwerp, besloten we er helemaal voor te gaan. Ik ga een boek schrijven!


Over het boek:

Ik laat je graag van begin tot eind zien hoe je van planten en hun kleurstoffen, inkt, maar ook (lak)pigment kunt maken! Een ambacht die bijna nergens meer is terug te vinden. Waar je aardepigmenten kunt verzamelen en hoe je deze filtert. Vervolgens gaan we met deze natuurlijke pigmenten, verf, pastelkrijt en waskrijt maken. 

Ik vertel wat over de geschiedens van verschillende schilder technieken. De ingrediënten van bindmiddelen komen aan bod. We maken Kozo papier van bast. En als bonus laat ik je zien hoe je prachtige eco-prints kunt maken op papier.

Kortom het word een mooi uitgebreid boek met veel foto's en duidelijke uitleg. Inmiddels ben ik bijna klaar met schrijven. De eerste delen zijn terug van de redacteur en gesprekken met verschillende drukkers zijn geweest. Om het boek te kunnen drukken starten we binnenkort met een crowdfunding. Hierbij hebben wij jullie hulp heel hard nodig!


Mocht je interesse hebben en op de hoogte gehouden willen worden, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.Boek

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.