De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Verf van de Korf

We maken hier in het atelier veel producten van klei/keramiek. We werken ook met natuurlijk materialen uit eigen tuin. Zo maken we onze eigen thee, maar ook onze eigen verf, inkt en krijtjes. Omdat we hier heel erg op trots zijn lichten we deze hier nog wat verder uit.

Onze aquarelverf wordt met de handgemaakt. De verf wordt gemaakt van planten uit de verftuin waar we de kleurstoffen uit extraheren om hier vervolgens een lakpigment van te maken. We maken ook gebruik van natuurlijke aarde en mineraal pigmenten uit de omgeving en verre oorden. 

De pigmenten worden vervolgens gewreven en gemengd met hoogwaardige natuurlijke ingrediƫnten volgens eigen recept. De verf wordt in meerdere lagen gegoten in een verfnapje, dit drogen doen we op een rustige manier en duurt soms een aantal weken voor het beste resultaat. Vervolgens wordt het geheel verpakt in een bijzondere verpakking of gegoten in een palet van keramiek.

Inmiddels hebben we de afgelopen jaren al heel wat verschillende setjes gemaakt, ieder jaar proberen we weer andere pigmenten uit en passen we de verpakking aan. 

Ook maken we regelmatig inkt en papier van onze verfplanten. Zo wordt alles van een verfbad gebruikt en gaat er niets verloren.Verf van de Korf

Onze locatie

Social media