Verf van de Korf

We maken hier in het atelier heel veel producten van klei/keramiek, maar we werken ook met natuurlijk materialen uit eigen tuin. Zo maken we onze eigen thee, maar ook onze eigen verf, inkt en krijtjes. Omdat we hier heel erg op trots zijn lichten we deze hier nog wat verder uit.

Onze aquarelverf wordt met de handgemaakt, van kleurstof uit een plant extraheren, pigmenten zoeken, pigment wrijven, verfnapjes zoeken of maken tot aan de verpakking van keramiek en hout.

De verf wordt gemaakt in ons atelier van o.a. planten uit de verftuin waar we de kleurstoffen uit extraheren om hier vervolgens een pigment van te maken. We maken ook gebruik van natuurlijke aard en mineraal pigmenten uit de omgeving en verre oorden. We proberen zo min mogelijk gebruik te maken van organisch synthetisch gemaakte pigmenten, zeker als deze erg schadelijk zijn voor de gezondheid en het eco systeem proberen we deze te vermijden.

De pigmenten worden vervolgens “gewreven” en gemengd met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten volgens ons eigen recept, waaronder een klein beetje honing van onze eigen bijen. De verf wordt in meerdere lagen gegoten in een verfnapje, dit drogen doen we op een rustige manier en duurt een aantal weken voor het beste resultaat. Vervolgens wordt het geheel verpakt in een bijzondere verpakking of gegoten in een palet van keramiek.

Iedere set van de seasons serie bevat vijf verf napjes en een kaartje met daarop de aanwezige kleuren. Er zit er in ieder doosje een bijzonder geschenkje een mooie parelmoer verf gemaakt van pigment van mineralen bijpassend bij het seizoen.

Ook maken we regelmatig inkt van onze verfplanten, en papier van het rest materiaal.Verf van de Korf

Onze locatie

Social media