De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Over

Het atelier is in 2003 ontstaan (toen nog als Edelsmid Jillian) vanuit de passie van Jill de Vries voor de oude ambacht van het goudsmeden, waar ze in 2002 haar meesterteken voor haalde. In 2007 tijdens een workshop pottenbakken raakten ze echter geheel in de ban van klei, Jill heeft deze ambacht inmiddels volledig opgepakt en samengevoegd met haar kennis over verfplanten en aarde pigmenten waar zei een boek over schreef "Kleurboek". Naast het keramiek werkt ze graag met verschillende materialen en geeft hier regelmatig workshops in. Kortom, een bezig bijtje dat altijd in de weer is met haar handen en deze passie graag deelt met andere.De nieuwe naam van het atelier (De Ambachtelijke Korf) is in 2017 geboren nadat Jill en haar echtgenoot Erik Hoekstra samen met hun drie kinderen besloten in 2016 het grote avontuur genaamd “Almere Oosterwold” aan te gaan.


Op een unieke plek met een prachtige kans om het atelier verder tot bloei te laten komen. Een groen en agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde, waar de gebiedsinrichting geheel aan de initiatieven wordt overgelaten. In het voorjaar van 2018 was het eindelijk zover en konden ze gaan beginnen met de bouw van hun nieuwe thuis.

Het atelier heeft nu meer ruimte voor creatieve workshops in Almere en ook is er een eigen cadeauwinkel ontstaan. Er wordt continue hard gewerkt aan de (verf)tuin, het huis en het atelier. Zo worden onder andere botanische workshops gegeven met ingrediënten direct uit de stadslandsbouw en de verftuin!

Kijk gerust rond op onze website maar kom ook vooral langs. Iedereen is van harte welkom te komen kijken onder het genot van een kopje thee of een kop koffie. 

Onze locatie

Social media