Thee van de Korf

We maken hier in het atelier heel veel producten van klei/keramiek, maar we werken ook met natuurlijk materialen uit eigen tuin. Zo maken we onze eigen thee, maar ook onze eigen verf. Omdat we hier heel erg op trots zijn lichten we deze twee hier wat verder uit.


Wij verbouwen in onze tuin niet alleen verfplanten, maar ook heel veel verschillende kruiden en bloem soorten. De afgelopen jaren zijn we heel druk bezig geweest met het oogsten van zaden en het verbouwen van de verschillende soorten in onze tuin. Dit jaar konden we genoeg van de planten oogsten en drogen wat heeft geresulteerd in drie verschillende soorten thee. Namelijk: “Ochtend thee”, “Middag thee” en “Avond thee”. Sommige hebben een toevoeging van Groene of Zwarte thee, ook deze zijn op een natuurlijke manier verbouwd, maar het is ons helaas (nog) niet gelukt om deze zelf te verbouwen.


Thee mag eigenlijk pas “thee” worden genoemd als er ook daadwerkelijk thee bladeren zijn gebruikt. Anders praat men over een “kruidenthee” of met een mooi woord “Tisane”. Hoe dan ook onze thee wordt op een natuurlijke manier gekweekt met veel liefde en dat verdiend een mooi jasje. Je kunt de thee los kopen, in een mooi potje en als set. Ook maken we speciaal voor bepaalde gelegenheden een thee melange, zoals voor kerst of moederdag.


Thee van de Korf

Onze locatie

Social media