De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Hanger Yggdrasil


Sieraden Hanger Yggdrasil

Hanger Yggdrasil

185,-

Deze prachtige massieve hanger is gemaakt van het bijzondere bronsklei, ieder detail is met de hand gemaakt zonder gebruik van mallen. De details hebben stuk voor stuk te maken met het verhaal van de Wereldboom Yggdrasil.


De hanger wordt geleverd met een bruine leren koord.

Afmeting: +/- 6,5 cm 


Yggdrasil 


Yggdrasil is de naam van de Wereldboom. Lang geleden, voordat de mens op aarde verscheen, groeide er een machtige boom. Hij was de as van het universum en doordrong drie werelden. Zijn wortels reikten tot in de onderwereld, zijn takken tot in de woning van de hemel.

Het water dat hij uit de aarde zoog, werd zijn sap. De zon hielp hem zijn bladeren en bloemen te ontwikkelen en zijn vruchten te laten rijpen. Via hem kwam het vuur van de hemel op aarde. Zijn kruin leek op de wolken en liet de bevruchtende regen vallen. Hij was bron van alle leven, bood aan duizenden van levende wezens bescherming en voedsel. Tussen zijn wortels kropen slangen en op zijn takken zaten vogels. De goden zelf kozen hem als woning.

Deze wereldboom vinden we in bijna alle overleveringen. Wanneer men zich verdiept in oude godsdiensten, komt men deze kosmische boom als voorwerp van verering overal tegen.

185,-