De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Wegen van het hart


Wereld verhalen Wegen van het hart

Wegen van het hart

325,-

3de Wereld Verhaal: Wegen van het hart


Op deze plaquette staat een kopie van een fragment uit het Egyptische dodenboek “het wegen van het hart”.

De gravures zijn er met de hand ingetekend en na de 1ste stook gekleurd met verschillende kleuren pigment. Hierna is de plaquette nogmaals gestookt op aardwerk temperatuur. De plaquette hangt in een zware houten lijst, maar kan hieruit verwijderd worden.


Afmeting exclusief lijst: 54×21


 

Het wegen van het hart was in de Egyptische mythologie de benaming voor de ceremonie waarvan werd gedacht dat een overledene die direct na zijn overlijden moest afleggen in de Hal van de Twee Waarheden.


In het midden van de hal stond een grote weegschaal. Aan de ene kant van de weegschaal lag de Veer van de Waarheid. Aan de andere kant moest de dode zijn hart neerleggen. Anubis, de God van de doden, zat bij de weegschaal. Thoth, de god van de wijsheid, schreef de uitkomst van de test op en Osiris, de god van de onderwereld en de vruchtbaarheid, overzag het geheel.

Als het hart even zwaar was als de veer, mocht de dode door naar de poorten van Yaru, het hiernamaals. Als het hart zwaarder was, sloeg de weegschaal door en kon het monster Ammit bij het hart en zij at het op. Een ander monster at het huis van de ziel op en de ziel alleen moest eeuwig over de aarde zwerven.


(tekst Wiki)

325,-