Middeleeuws miniatuur schilderen

Heeft u zich weleens afgevraagd hoe in de middeleeuwen de rijkelijk gedecoreerde illustraties werden geschilderd of welke materialen er 700 jaar geleden werden gebruikt? 


Deze workshop wordt gegeven door gastdocente Jennifer van Dijk. Atelier van Dijk biedt mensen de mogelijkheid om de ambacht van het middeleeuws schilderen te ontdekken. Tijdens deze workshop wordt er een korte theorieles behandeld over de vroegere schilderkunst en daaropvolgend een les in het schilderen van een miniatuur met authentieke materialen. De workshop wordt onder begeleiding van Jennifer van Dijk, oprichtster van het historisch schildersatelier, gegeven.

Atelier van Dijk staat bekend om het reproduceren van vroeg- en hoog middeleeuwse kunst waarbij authenticiteit hoog in het vaandel staat. 


Extra informatie:

Tijdens de workshop schilderen de cursisten aan de hand van een voorbeeld met een uitgebreid stappenplan de 14e eeuwse Engelse illustratie ‘Man met de Harp’, origineel afkomstig uit de The Welles Apocalypse (Royal 15 D II, British Library f. 52). 


Kort samengevat:

  • Zaterdag 11 december van 12:00 - 17:00 uur
  • Inclusief alle materialen; pigmenten, papier, eitempera, penselen en andere benodigdheden, koffie/thee en wat lekkers

  • Kosten 79,- euro per persoon (De workshop gaat door bij min. 4 pers. Bij te weinig animo zal er een alternatieve datum worden aangeboden).

Middeleeuws miniatuur schilderen

Workshop reserveren

zaterdag 11 december 2021
Uitverkocht. Neem contact op voor andere mogelijkheden.

Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.