De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Randschildering maken

Misschien heb je ze wel eens gezien. Oude boeken met goud langs de pagina’s? Heel soms vind je onder zo’n goudlaag een verborgen schildering. Deze ambacht werd vroeger alleen aangebracht op de mooiste boeken. Het was een extra versiering of geheime boodschap die onder andere door de tempeliers werd gebruikt! 

Tijdens deze workshop leer je hoe je dit doet. Wij zorgen voor de (handgemaakte) verf en een dummy boek waar we op gaan oefenen. 


Na de ontvangst met koffie/thee en wat lekker gaan we aan de slag. Je leert zelf een randschildering te maken op een dummy boek. Dit dummy boek is een leeg boek, wat je kunt gebruiken als dagboek, reisjournaal of schetsboek. Als je het aandurft kun je deze techniek ook op een eigen meegenomen boek toepassen. We beginnen met het boek in een speciale klem te plaatsen, vervolgens maken we een schets welke we gaan beschilderen met aquarelverf. Als de schildering klaar en opgedroogd is, kun je ervoor kiezen om de rand met goud te bedekken. De schildering blijft dan verborgen en wordt alleen zichtbaar als je deze op een speciale manier vasthoudt. Je kunt dit ook laten, zodat je de schildering altijd kunt bewonderen.

We maken gebruik van de verf uit eigen atelier. Deze verf maken we o.a. van de verfplanten uit onze tuin en zelf verzamelde pigmenten van over de hele wereld. Ook maken we een rondje door de (verf)tuin, zodat je kunt zien waar onze verf vandaan komt.

In de middag staat er een uitgebreide lunch voor jullie klaar. We sluiten de dag af met een hapje en drankje en je gaat naar huis met je eigen gemaakte randbeschilderde boek(en).


Kort samengevat:

  • Deze workshop wordt in het weekend gegeven
  • We starten om 11:00 uur en zullen de dag rond 16:00 uur afsluiten
  • Inclusief gebruik van alle materialen, een leeg boek, koffie, thee, wat lekkers, uitgebreide lunch en een drankje als afsluiting
  • 98,- per persoon (de workshop gaat door bij min. 5 personen.)
Randschildering maken

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.