Bronsklei "Kennis maken met Bronsklei"

Wil je gewoon eens voelen hoe het is om met een metaalklei te werken, maar wil je niet meteen een groot bedrag uitgeven? Of wil je met een groep een leuk betaalbaar uitje? Dan is deze workshop een uitkomst!

Bronsklei bestaat voor 80% uit koper en 20% uit messing. Doordat er een organisch bindmiddel aan is toegevoegd is het net als „normale” klei kneedbaar. Je kunt er net als gewone chamotte klei van alles mee doen, boetseren, werken met rollen, je zou er in principe zelfs mee kunnen draaien op een pottenbakkersschijf. Maar als dit klei opdroogt is er een groot verschil tussen metaal en chamotte klei, het wordt namelijk zo hard als gips waardoor je er nog veel meer mee kunt doen terwijl chamotte klei uiterst breekbaar is na droging! Het verschil tussen brons en zilverklei is dat het minder makkelijk te stoken is, het is een stuk goedkoper en het is makkelijker in gebruik. Het werk moet een stuk langer in de oven dus kan niet meteen worden meegenomen.

In circa 2 uur maak je een hanger van bronsklei. Er wordt niet te diep op de decoratie en afbak technieken in gegaan vanwege de beperkte tijd. Het gaat tijdens deze workshop vooral om de ervaring.

Je maakt je eigen hanger van 10 gram bronsklei, deze wordt na het afwerken en drogen voor je afgebakken en is op een later tijdstip weer op te halen of kan worden opgestuurd.


Klik hier voor het actuele aanbod


Erg leuk voor o.a. een vrijgezellenfeestje en/of andere groepsuitjes.


Kort samengevat:

  • In ca 2 uur maak je je eigen sieraad 
  • Inclusief 10 gram bronsklei, afbakken, koffie/thee
  • € 39,- per persoon (De workshop gaat door bij min. 4 pers. Bij te weinig animo zal er een alternatieve datum worden aangeboden of het bedrag geretourneerd)
Bronsklei "Kennis maken met Bronsklei"

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.