De verkoop van ons
boek is gestart!
Kijk snel in de webshop,
klik hier!
Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 100,-

Bronsklei parfumflesje

Deze bijzondere workshop bestaat uit drie lessen. Je gaat in het gezellige atelier aan de slag met bronsklei. Je maakt je eigen bronzen parfumflesje welke we de tweede les uitgebreid gaan versieren. Er zijn verschillende motiefjes, stempels, gereedschap en voorbeelden aanwezig. 

De derde les vind een aantal dagen later plaats. Het kruikje is, nadat het goed is gedroogd, voor je afgebakken in onze speciale oven. Nu is het tijd om het kruikje verder af te werken. We gaan het schuren en polijsten net zolang tot het flesje een mooi glans heeft. Na afloop kun je het kruikje meteen mee naar huis nemen.


Bronsklei bestaat voor 80% uit koper en 20% uit messing. Doordat er een organisch bindmiddel aan is toegevoegd is het net als „normale” klei kneedbaar. Je kunt er net als gewone chamotte klei van alles mee doen, boetseren, werken met rollen, je zou er in principe zelfs mee kunnen draaien op een pottenbakkersschijf. Maar als dit klei opdroogt is er een groot verschil tussen metaal en chamotte klei, het wordt namelijk zo hard als gips waardoor je er nog veel meer mee kunt doen terwijl chamotte klei uiterst breekbaar is na droging! 


Deze workshop is ook als groepje vanaf 4 personen te boeken. Voor meer informatie neem even contact met ons op.
Kort samengevat:

  • Tijdens 3 lessen maak je je eigen bronzen parfumflesje
  • Inclusief bronsklei, gebruik van al het gereedschap, afbakken, koffie/thee en wat lekkers
  • € 225,- per persoon (de workshop gaat door bij min. 4 personen.)
Bronsklei parfumflesje

Workshop reserveren


Bekijk het volledige aanbod workshops of neem contact met ons op voor andere mogelijkheden.